Wat is off-page SEO?

Off-page SEO is het onderdeel van zoekmachine optimalisatie dat niet op jouw eigen website plaatvind. Met zoekmachine optimalisatie probeer je alles op jouw website optimaal in te richten om zo hoog mogelijk te scoren in de zoekmachines zoals Google.

Het gaat bij off-page SEO vooral om de marketing van je website. Het genereren van verkeer naar je website dus. Denk hierbij onder andere aan link building, sociale media en lokale SEO.

Bekendheid genereren – Off-page SEO

Met on-page SEO heb je er voor gezorgd dat je een geweldige website hebt met goede content die snel laad en goed werkt op alle mobiele apparaten. Aan de andere kant is het met off-page is het nu zaak om verkeer te genereren naar je website.

Met het maken van goede content kun je gevonden worden in de zoekmachines, maar als een aantal relevante goede websites naar jouw website linken, kun je nog veel beter scoren in de zoekresultaten.

Het opbouwen van je merk en expert status vindt voor een deel plaats op je website. Voor een groot deel vindt dit echter ook plaats op andere websites. Denk bijvoorbeeld aan reviews op externe sites en sociale media.

Het is belangrijk vertrouwen en een uitstraling van autoriteit op te bouwen. Google zal namelijk het resultaat wat het beste lijkt bovenaan te zetten. Je moet er dus voor zorgen dat jij het beste resultaat bent. Met altijd populaire inhoud van hoge kwaliteit en relevant voor je doelgroep.

Link building

Het opbouwen van links naar je website is een belangrijk onderdeel van off-page SEO. Zoekmachines gebruiken namelijk de links van andere websites naar jouwe website als teken van kwaliteit. Een link van een externe website naar jouw website wordt gezien als een soort aanbeveling.

Of je actief links moet opbouwen of dat je moet afwachten tot deze zich uit zich zelf gemaakt worden is nog een punt van discussie in de SEO wereld. Google neemt de positie in dat alle links natuurlijk gevormd zouden moeten zijn. Dit kan echter lang duren, waardoor men soms toch op andere manieren probeert links te krijgen.

Let wel op dat niet elke link een positief resultaat oplevert. Ga dus niet zomaar links kopen! Denk eerder aan een gast blog artikel op een andere website die vervolgens weer terug linkt naar jouw website.

Sociale media

Hoeveel sociale media niet direct worden meegenomen in het ranking algoritme van Google, zijn deze toch wel van belang.

Sociale media kunnen er namelijk voor zorgen mensen jouw content vinden en daardoor weer een link naar je website plaatsen. Het help dus om natuurlijke links naar jouw website te krijgen.

Verder kun je met sociale media een publiek opbouwen. Een website bouwen en afwachten tot de bezoekers uit zich zelf komen werkt niet meer in de huidige zeer competitieve markt. Via sociale media kun je jouw doelgroep bereiken en jouw content onder de aandacht brengen.

Lokale SEO

Voor lokaal georiënteerde bedrijven is het ook belangrijk om directe contacten te gebruiken om je website een bedrijf te promoten. Mond-tot-mondreclame en offline markering is in dit geval ook erg belangrijk op autoriteit op te bouwen.

Marketing dus?

Off-page SEO is dus eigenlijk het marketing onderdeel van SEO. Het gaat er om jouw website onder de aandacht te brengen en te laten zijn dat jij een expert en autoriteit bent op jouw vakgebied.

Met on-page SEO zorg je voor een goede website en met off-page SEO zorg je er voor dat mensen jouw content vinden. Je kunt immers een geweldige website hebben, maar als niemand weet dat je website bestaat, zal er nog steeds niemand op je website komen. Vervolgens ziet Google jouw website ook niet als belangrijk.

winstlab seo gids

Zoekmachine optimalisatie toepassen?

Wil je meer weten over hoe je zoekmachine optimalisatie kunt toepassen op jouw website? 

>
Share This
close

Schrijf je in om onze gratis SEO Gids te downloaden

winstlab seo gids

Met het invullen van het bovenstaande formulier ga je akkoord met de verwerking van je jouw gegevens door ons en onze mailinglijst beheerder. Je zult regelmatig e-mails van ons ontvangen. Je kunt je op elk moment uitschrijven. Voor meer informatie zie ons privacybeleid.