Online Marketing
Ondernemersvaardigheden
Lifestyle & Investeren
Marketing Tools & Tutorials

Wat zijn Meta tags?

Meta tags zijn stukjes informatie over de inhoud van je pagina die niet direct zichtbaar zijn. Deze informatie is opgenomen in de broncode van je website. Zo kan er extra beschrijvende informatie worden toegevoegd aan jouw pagina, afbeeldingen en grafieken.

Hier wordt het woord tag gebruikt omdat de broncode van een website geschreven is in HTML. De codes die HTML gebruikt om tekst op te maken worden tags genoemd. Vandaar dat het ook meta tags zijn en niet bijvoorbeeld meta codes.

Waarvoor dienen meta tags?

Extra informatie toevoegen die niet zichtbaar is, “wat heeft dat nu voor zin” zou je kunnen denken. Hoewel deze informatie niet zichtbaar is voor menselijke bezoekers van je site, kunnen bots (computer programma’s) die jouw website bezoeken deze informatie wel lezen. Onder andere zoekmachines gebruiken deze bots om je website te indexeren.

Meta tags zijn daarom belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie (SEO) van je website. De volgende tags zijn o.a. belangrijk voor SEO:

  • Title tag
  • Meta description
  • Alt tags afbeeldingen

Zoekmachines zijn echter niet de enige bots die gebruik maken van meta tags op je website. Deze tag worden namelijk ook gebruikt door sociale media zoals Facebook en Twitter. Deze meta tags geven bijvoorbeeld aan wat de standaard titel, tekst en afbeelding van een pagina is als deze gedeeld wordt op sociale media.

Hoe kan ik meta tags toevoegen aan mijn website?

Je kunt de meta tag codes natuurlijk direct in broncode van je website invoegen, maar dat is niet de gemakkelijkste manier om dit te doen.

Veel website gebruiken het WordPress CMS, als jouw website ook over WordPress beschikt, dan kun je de Yoast SEO plug-in installeren. Met deze plug-in krijg je op elke pagina de mogelijkheid om de meta tags in te voeren. Zonder dat je daarvoor de broncode hoeft te wijzigen. Naast SEO tags worden ook de tags voor sociale media ondersteund.

>
Share This