Hoi, ik ben Stephan,

de eigenaar van WinstLab. Op deze website ga ik in op de thema's online ondernemen, vrij leven, website conversie, en SEO. 

Wil jij meer online gaan werken? Of inkomen opbouwen door middel van investeringen? Of meer verkopen via je website? Dan ben je hier op het juiste adres.

Ik werk al meer dan 10 jaar online

Als je iets wilt bereiken dan kun het beste luisteren naar mensen die het al gedaan hebben.  Anderen hebben hier immers geen verstand van. Ik werk al meer dan 10 jaar vanuit Peru en vele andere locaties.

Informatica & Economie

Mijn master in informatica & economie zorgt dat ik op meerdere markten thuis ben. Ik beheers zowel de techniek als concepten zoals conversie en investeren. Het meeste heb ik echter pas na mijn studie geleerd.

Vrijheid boven Geld

Ik geloof dat onze tijd en energie echt hard beperkt zijn, maar geld niet. Daarom vind ik het belangrijk om vrij te kunnen leven dan extreem rijk te zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat hard werken niet noodzakelijk is.

Enkele punten over mij:

  • Ik werk al meer dan 10 jaar volledig online vanaf verre locaties.
  • Ik maak al meer dan 10 jaar websites onder de naam XFerion Design.
  • Ik investeer al jaren in alternatieve investeringen. Denk aan bedrijven, bitcoin en inkomen producerende beleggingen (IPB).
  • Ik heb een HTS Hogere Informatica diploma en een master in Informatica & Economie.
  • Ik heb door verschillende cursussen ook een goede kennis van zoekmachine optimalisatie (SEO).
  • Door zelf studie heb ik ook al veel geleerd over het verbeteren van conversie van websites.

Veel succesvolle ondernemers zijn altijd druk en hebben nog maar net tijd over om adem te kunnen halen. Natuurlijk is het economische gezien fijn dat je het druk hebt, maar de tijd van je leven krijg je nooit meer terug. Je tijd is een schaarse bezitting. 

Op deze site kijken ik dan ook hoe je met technologie tijd kunt besparen en de juiste klanten kunt vinden.  De verkeerde klanten kosten je namelijk veel energie, ook iets waar je maar een beperkte hoeveelheid van hebt.

Verder kun je nog vrijer gaan leven als je andere inkomsten bronnen hebt. Je bent dan namelijk niet meer alleen afhankelijk van je werkzaamheden voor inkomsten. Dan kun je veel vrijer leven. Vandaar dat ik ook investeer, waarbij inkomen producerende beleggingen (IPB'tjes) op dit moment mijn focus hebben.

Waarom WinstLab?

Als website ontwikkelaar merkte ik dat veel mensen geen idee hebben over wat er nodig is om een succesvolle website te maken. Een website die jou als ondernemer dus echt klanten oplevert. Of tenminste bruikbare leads die je om kunt zetten in klanten. Veel mensen denken dat als je website eenmaal online is dan komen de klanten wel vanzelf naar jou toe. Niets is minder waar! Je moet wel degelijk iets doen om bezoekers naar je website te krijgen en vervolgens moet je ze nog zo ver krijgen dat ze doen wat jij van ze verwacht. Niet zo gemakkelijk als je bedenkt dat mensen tegenwoordig door de overvloed van informatie een erg korte aandacht span hebben.

Dit is dan ook de reden geweest om WinstLab op te richten. Om ondernemers te laten zien wat ze kunnen doen om meer resultaat uit hun website te halen. Het maakt verder niet uit of je jong of oud bent. Of dat je al jaren ondernemer bent of nog maar net begonnen bent.  Ik denk dat iedereen gebaat is bij een website die voor jouw werkt in plaats van een website die alleen maar geld kost. 

Daarnaast is het thema om vrijer leven te hebben hierbij gekomen. Veel mensen willen namelijk meer online werken. Dit heeft natuurlijk ook veel voordelen. Je hebt immers geen last van files of vertraagde treinen. Dat is echter niet het belangrijkste. Als je online werkt dan kun je ook op een verre locatie wonen (zoals ik in Peru) of al reizend werken. Ook kun je minder werken door te investeren in IPB'tjes.

Natuurlijk biedt ik ook de tools aan om dit alles zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je hoeft deze niet te gebruiken, je kunt ook alleen onze informatie toepassen zonder onze tools te gebruiken. De tools die wij leveren en aanraden maken alles wel een stuk gemakkelijker. Als je het jezelf graag moeilijker wil maken, dan moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten. Mocht je een betere tool tegenkomen dan die wij leveren of aanraden dan hoor ik het natuurlijk wel graag! Verbetering is altijd welkom.

Hieronder enkele van onze blogs om je een idee te geven over wat WinstLab doet en waar we voor staan:

Scientific Webdesign voor een effectieve website

Hoe wordt je een implementatie machine

Wat hebben we nodig voor een top leven?

Mijn Verhaal

Ik ben mijn carrière begonnen als software ontwikkelaar bij een zorgverzekeraar en daarna bij een internationale reisorganisatie. Op zich geen slechte banen, maar ik wilde eigenlijk altijd al een eigen onderneming.

Toen ik 2008 mijn huidige echtgenote leerde kennen, een Peruaanse, zag ik dan ook de kans om mijn leven ingrijpend te veranderen. Toen mijn contract afliep bij mijn werkgever in januari 2009 vertrok ik naar Peru. 

Ik begon met het bouwen van websites en web applicaties vanuit Peru. In het begin was dit niet gemakkelijk. Hoe kom je immers aan klanten op zo'n grote afstand? Lokale klanten waren geen optie omdat ik nog vrijwel geen Spaans sprak. Ook werden lokale ontwikkelaars slecht betaald.

Het was zaak om te leren online klanten binnen te halen en op deze manier waar dan ook op de wereld te kunnen werken. 

Machu Picchu, Peru

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Als website bouwer, duurde het niet lang voordat de vraag kwam hoe men beter kon scoren in Google. Dit was dan ook het volgende thema om me verder in te verdiepen. Door het lezen van artikelen, het volgen van webinars en een online cursus zorgde ik er voor dat op de hoogte was van SEO. Waarna ik dit ook meteen kon toepassen op de websites van mijn klanten.

In deze tijd was er nog aardig wat kennis nodig om te kunnen scoren in Google. Op dit moment wordt SEO minder belangrijk omdat Google steeds slimmer wordt. Door het gebruik van AI technieken kan Google namelijk pagina's veel beter doorgronden dan vroeger. Al moeten nog steeds een aantal basis regels gevolgd worden.

Internet marketing & conversie optimalisatie

Na verloop van tijd begon het me op te vallen dat sommige websites wel verkopen (of leads binnen halen) en andere helemaal niet. Ik vroeg me dan ook af waar dit aan kon liggen. Op deze manier kwam ik bij internet marketing terecht. Wat ook een onderwerp werd dat ik ging volgen. Voor website klanten is het immers niet alleen belangrijk op een mooie website te hebben, maar deze moet ook iets opleveren. Een website die niets oplevert en alleen geld kost is immers niet erg aantrekkelijk. 

Ook ben ik me toen ook gaan richten op het onderwerp conversie optimalisatie. Dit is het proces van optimaliseren van de website zodat deze zijn doel bereikt. Denk bijvoorbeeld aan producten verkopen of leads binnenhalen. Dit gaat namelijk niet vanzelf. Je website moet de bezoekers echt bij het handje nemen en door de juiste pagina's leiden, zodat ze klaar gestoomd worden om lead en/of klant te worden.

Locatie onafhankelijkheid & financiële vrijheid

Dit is op dit moment een belangrijk thema waar ik me meer wil gaan richten. Hoewel ik al vanuit Peru werk, moet ik steeds nieuwe klanten binnen halen om voldoende geld te verdienen. Ook moet ik altijd beschikbaar zijn en moet de laptop mee op reis. Het zou mooi zijn als we wat meer zekerheid kunnen opbouwen.

Om dit op te lossen kijk ik naar mogelijkheden voor informatie producten, maar ook inkomsten genereerde investeringen. Digitale informatie producten kun je immers gemakkelijk op afstand verkopen via je website. Ook hoef je niet steeds bij elke verkoop betrokken te zijn. Je blijft echter verkopen en heeft geeft wel wat meer zekerheid, maar nog geen echte financiële vrijheid.

Piriapolis, Uruguay

Daarom komen ook de inkomsten producerende bezittingen om de hoek kijken. Als je namelijk bezittingen hebt die je een inkomen opleveren ben je veel vrijer met wat je doet. Geen zin in een bepaalde klant? Dan zeg je gewoon nee. Wil je even ergens anders op focussen? Geen probleem.

Zelf heb ik daarom in Peru een huis gekocht dat ik verhuur. Hoewel het nog niet genoeg oplevert om van te leven, is het een begin. Het zijn inkomsten die maandelijks terugkomen. Ik moet er nog wel wat voor doen, maar op zich niet zo heel veel. Het gaat vooral om nieuwe huurders zoeken als er een huurder weggaat en af en toe een reparatie regelen. 

Zo ga ik ook verder op zoek naar andere inkomsten bronnen om zo geheel financieel vrij te worden. Ook hoop ik anderen te kunnen helpen door mijn avonturen op dit gebied met jullie te delen.

Schrijf je in om exclusieve content voor abonnees te krijgen!

Als wat je tot nu toe hebt gezien je aanspreekt en je mijn volgende blogs en andere content niet wilt missen, meld je dan hieronder aan! Als abonnee krijg je toegang tot mijn gratis e-books en incidentele members only content.

>