Online Marketing
Ondernemersvaardigheden
Lifestyle & Investeren
Marketing Tools & Tutorials

Wat hebben we nodig voor een top leven?

Hoewel een goed leven er voor iedereen anders uit kan zien. Toch zijn de hoofdingrediënten die je nodig hebt hetzelfde:

  • Tijd
  • Energie
  • Geld

Tijd

We zijn allemaal een beperkte tijd op deze aarde. Hoewel we niet precies weten hoeveel tijd we hebben, kunnen we van één ding zeker zijn. Op een gegeven moment gaan we dood en is onze tijd op. De tijd die we kunnen gebruiken is dus gelimiteerd.

Tijdslijn leven

Tijdslijn van een leven.

Als we naar de bovenstaande afbeelding kijken dan zien we een globale tijdlijn van ons leven. We zouden kunnen zeggen dat we de eerste jaren bezig zijn met school en opleiding. Vervolgens vanaf ongeveer ons 20ste jaar tot 67 jaar werken. Vervolgd door ons pensioen van 67 tot 80 jaar.

Als we dus wachten met dingen doen tot ons pensioen, dan kan het zijn dat we daar helemaal niet zo veel tijd meer voor hebben! Nog afgezien van het feit dat de genoemde leeftijden gemiddelde zijn en het ook kan zijn dat we die leeftijd helemaal niet halen.

Dit klikt misschien allemaal wat negatief, maar het toont dat we de dingen die we in het leven willen doen, moeten doen zodra het kan en niet te lang moeten uitstellen.

Energie

Buiten de beperkte tijd die we hebben, zijn we ook nog beperkt in de energie die we hebben. Vrijwel niemand heeft onbeperkte energie. Op een gegeven moment ben je moe en heb je geen energie meer om dingen te doen. Natuurlijk kunnen we energie “bijtanken” door te slapen en bijvoorbeeld vakantie, maar er blijft altijd een limitering. Het bijtanken kost namelijk tijd en deze is zoals hierboven aangegeven ook gelimiteerd.

Het is dus zaak om dingen te doen die je energie geven en zaken die veel energie kosten te laten. Zo ver dat kan natuurlijk. Hoe meer energie je hebt, des te meer dingen die je kunt doen in de tijd die je hebt.

Ook is je gezondheid belangrijk om een goed energie niveau te hebben. Het is dus belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en je lichaam in goede conditie te houden. Denk o.a. aan beweging en wat je eet en drinkt.

Tenslotte kunnen we nog zeggen dat de beschikbare energie voor de meeste mensen met het toenemen van de leeftijd afneemt. Als je dus zaken uitstelt tot je pensioen, heb je daarna dan nog wel de energie om ze toen?

Geld

De meeste dingen die je wilt doen kosten geld. Al is het maar eten en een dak boven je hoofd, dan kost dit geld. We kunnen dus niet leven zonder geld. Nu zouden we een helemaal zelfvoorzienend leven kunnen opzetten, maar dat kost geld en tijd. Dus het is de vraag of dat het waard is.

Nu zullen velen geld als een limitering zien van wat men kan doen, maar dat is het niet. De hoeveelheid geld dat je kunt verdienen en uitgeven is namelijk niet gelimiteerd! Tijd en energie hebben echt harde limieten, maar geld dus niet.

Je kunt altijd meer geld verdienen. Kijk wel uit met het inruilen van tijd voor geld, want dan loop je weer tegen de limit van tijd aan. Toch is dit iets wat de meeste mensen doen. Als je een baan hebt krijg je meestal betaald naar de tijd dat je werkt (of aanwezig bent).

Voor mij zijn energie en tijd daarom belangrijker dan geld. Bedenk of dit voor jou ook zo is.

Vaste baan

De vraag is of er een andere manier is om geld te verdienen. Geld verdienen zonder dat je direct tijd ruilt voor uren. Als we kijken naar vaste banen dan zijn daar waarschijnlijk niet veel mogelijkheden voor.

Eigen onderneming

Voor ondernemers zijn er meer mogelijkheden. Men kan namelijk een onderneming zo in richten dat deze kan functioneren zonder dat je alles zelf doet. Dit is echter niet gemakkelijk en aannemen van personeel kan ook risicovol zijn. Het gene wat je inrekening brengt zal dus voldoende moeten zijn om iemand anders te betalen om dit werk te doen. Hoewel het niet gemakkelijk is, kun je als ondernemer dus het beste streven naar een bedrijf dat onafhankelijk van jouw tijd kan opereren.

Investeren

Een andere manier om geld te verdienen is investeren. Dit kun je doen zowel als je een vaste baan hebt, als wanneer je een eigen onderneming hebt. Dit is dus voor iedereen een optie. Nu hoor ik je al denken, maar ik heb helemaal geen geld voor om te investeren…

Om te beginnen met investeren heb je echter geen grote bedragen nodig. Je kunt ook klein beginnen of elke maand een klein bedrag opzij zetten om een grotere investering mogelijk te maken. Indien het echt niet mogelijk is om geld op zij te zetten dan kun je kijken naar hoe je meer geld kunt verdienen. Denk aan extra werkzaamheden of een kleine onderneming naast je vaste baan.

De interessante investeringen zijn investeringen die je eenmalig geld kosten en je vervolgens maandelijks of jaarlijks geld opleveren. Het gaat dus niet om speculatieve investeringen, maar juist een investering waarvan je inkomen kunt verwachten.

Een gemakkelijk voorbeeld is het kopen van een huis en dit verhuren. Natuurlijk moet je aardig wat geld hebben om een huis te kunnen kopen, maar dit is slechts één van de mogelijkheden. Het is een voorbeeld dat iedereen direct zal begrijpen.

We zijn dus op zoek naar inkomen producerende bezittingen.

Vrij leven

Zodra onze investeringen inkomen gaan opleveren hebben we meer vrijheid in ons leven. Als je immers vaste inkomsten hebt die onafhankelijk zijn van je tijd, dan kun je er voor kiezen om minder te werken, onbetaald verlof te nemen, of een eigen onderneming te starten.

Je kunt dan dus in eens die verre lange reis maken, terwijl er inkomsten binnen blijven komen! Of misschien wil je tijd vrij maken om nieuwe dingen te leren. Zo heeft iedereen wel zijn of haar wensen die men zou willen volbrengen als men meer tijd en geld had.

We kunnen echter ook de door onze investeringen gegenereerde inkomsten weer opnieuw investeren in nieuwe inkomen producerende bezittingen. We komen dan in een soort stroomversnelling terecht. Door dat we meer investeren, gaan we ook meer inkomsten genereren. Daardoor kunnen we weer meer investeren. En dat blijft dan zo doorgaan.

Wat zou jij doen met meer vrijheid in je leven?

Tot slot

Velen zullen zeggen dat dit helemaal niet mogelijk is. Het kan echter echt. Wel moet je altijd goed naar de risico’s kijken en proberen je investeringen zo goed mogelijk spreiden. Als je dan een investering tijdelijk wat minder oplevert, dan heb kunnen andere investeringen dat weer compenseren.

Laat onderaan deze post gerust jouw mening weten. Zijn tijd en energie belangrijker dan geld voor jouw? Of zouden ze dat moeten zijn? Denk jij dat het mogelijk is een vrijer leven te hebben met inkomen producerende bezittingen? En wat zou je met deze vrijheid doen? Ik hoor het graag hieronder bij de reacties.

Tenslotte wil ik je nog vragen om dit artikel te delen op je favoriete sociale netwerk. Misschien kunnen andere dan ook hun voordeel doen met deze informatie.

>
Share This